Klipplust stöder

Att stödja utsatta är självklart och viktigt för oss på Klipplust. Läs om de olika stödprojekt och insamlingar vi genomför och genomfört. Även miljöarbetet är en viktig del i vår verksamhet.

Barn till ensamma mammor

2017 samlade vi in julklappar via våra kära kunder till Barn till ensamma mammor. Insatsen gjorde verkligen skillnad.

Barnfonden

Att stödja utsatta är självklart och viktigt för oss på Klipplust. Vi har två fina fadderbarn via barnfonden, www.barnfonden.se som vi regelbundet följer, mer info om dem och foton finns på vår frisörsalong.

Människohjälpen

Vi har ett nära samarbete med Individuella människohjälpen, IM www.manniskohjalp.se. På frisörsalongen på Viktoriagatan säljer vi till förmån till behövande länder, i samarbete med dem: vintagesmycken, getter, skolavgift för en flicka, kaffeplanta och starta-egetbidrag. Pengarna går givetvis oavkortat till IM.

Insamling av julklappar

2012 hade vi den fantastiska insamlingen av julklappar, i samarbete med kunder och leverantörer, till organisationen Barn till ensamma mammor. Vi fick in över 200 julklappar, ett stort tack till alla som bidrog! 2013 skänkte vi pengar direkt till behövande i Syrien.

Bröstcancerfonden Rosa bandet

Klipplust stöder bröstcancerfonden Rosa bandet, www.brostcancerfonden.se och har haft ett flertal event på våra salonger där vi frisörer samlat in pengar tillsammans med våra kunder.

Miljöarbetet på frisörsalongerna

Miljöarbetet har alltid varit mycket centralt på våra frisörsalonger. Klipplust miljödiplomerades av Göteborgs kommun i februari 2009 och var dessutom den första frisörsalongen som fick en diplomering av denna typ och det tycker vi är fantastiskt kul.

Vårt miljöarbete skall syfta till ständiga förbättringar och förebyggande åtgärder som främjar miljön och bidrar till en hållbar utveckling. Alla i organisationen skall vara medvetna om hur vi påverkar miljön och samtidigt vara drivande i att minska vår miljöpåverkan. Vi vill påverka och öka medvetandet hos våra kunder samt kollegor om hur man aktivt kan jobba för att bidra till en hållbar utveckling för kommande generationer.

Diplomeringen innebär att hela processen på Klipplust har gåtts igenom ur miljöperspektiv, från färgningsmedel till val av leverantörer.

Några olika stödverksamheter

Klipplust stöder kampen mot ung cancer.
Frisörsalongen samlar in julklappar till ensamma mammor
Tänd ett ljus för Burn cancer
Alla frisörerna i Göteborg stöder ensamma mammor fryshuset
Gåva till behövande
Frisörsalongen bidrar med stöd till UNICEF